Tietoja minusta

Keski-ikäinen monomaanikko.

tiistai 7. toukokuuta 2013

Kino Tervakoski

Tervakosken Elokuvat -elokuvateatteri avattiin nykyiseen Janakkalan Tervakosken kylään 19.12.1958. Kinolehdessä 4/1959 kerrottiin melkein piinallisen yksityiskohtaisesti teatterin teknisistä ratkaisuista. Samassa lehdessä oli myös Ernemann X -filmiprojektorien mainos, missä käytettiin kuvituksena Tervakosken Elokuvien konehuonetta. Teatteri digitoitiin 2012.

Olin onnekas maaliskuussa 2013 kun pääsin ohikulkumatkalla vierailemaan sisälle asti Tervakosken Seuratalolla sijaitsevaan uskomattoman komeaan 50-lukulaiseen elokuvateatteriin. Taikuri Luttinen laski sisään – mikäli joku tervakoskelainen ihmettelee, että miten sisään on päästy.

Teatteri on todella siistissä kunnossa ja komea kuin mikä. Teatterissa vierailu tuntui aikamatkalta. Hetekan penkitkin ovat kuin pakasta otetut. Liekö äskettäin kunnostetut?

****
Päivitys 22.1.2017: Blogin otsikoksi muutettu teatterin nykyinen nimi, Kino Tervakoski. Janakkalan kunta vaihtoi teatterin nimen samalla kun otti teatterin osaksi omaa toimintaansa 2015.”Heteka Oy:n valmistamat tuolit ovat pehmustetut ja päällystetyt punaisella muovikankaalla."

”Salin kaareva takaseinä on verhottu kuviollisella muovikankaalla ns. patjatapaan.”


”Sivuseinät on päällystetty helmenharmaalla, laskostetulla, vaikeasti syttyvällä ”Acella” -muovikankaalla.”


”Kaikkien seinien alaosat on suojattu osittain jalopuisella paneerauksella ja kaiteilla.”
Kuvat 23.3.2013.

2 kommenttia:

 1. Kiitos käynnistä! Hyvät kuvat olet ottanut! Voi kun oisit soittanut, olisimme tulleet näyttämään, kun konehuoneessa projektorit seisovat kolmessa polvessa :)
  Penkkejä ei ole sen kummemmin kunnosteltu, korjattu tietenkin tarpeen vaatiessa.
  -Terhi / Tervakosken elokuvat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei
   Mahtavassa kunnossa ovat penkit siihen nähden, että niitä ei ole rempattu.

   Olisin toki soitellut, mutta lähdimme Hämeenlinnasta pistäytymään Tervakoskella hetken mielijohteesta, enkä halunnut sellaisella pika-aikataululla häiritä. Mahtava mielijohde!

   T

   Poista