Tietoja minusta

Keski-ikäinen monomaanikko.

perjantai 31. tammikuuta 2014

Kino Hawkhurst

Vajaan 80 kilometrin päähän Lontoosta sijaitsevan Kentiläiseen Hawkhurstin kylään 2006 avattu elokuvateatteri oli elokuvateatterialan uteliaan kiinnostuksen kohteena. Kino Hawkhurst oli ensimmäinen eurooppalainen elokuvateatteri, joka avattiin puhtaasti digitaalista esitystoimintaa varten: teatteriin ei asennettu edes kaiken varalta filmiprojektoria. Elokuvateattereiden digitalisoiminen oli vasta alkutekijöissä, eikä edes Iso-Britanniassa saanut kaikkia elokuvia digitaalisina esityskopioina.

Hieman myöhemmin vastaavanlainen ihme oli Vue Hull Princes Quay, joka oli ensimmäinen avaamisestaan saakka puhtaan digitaalinen monisaliteatteri.

Kino Hawkhurstissa on alusta alkaen pyritty hyötymään digitaalisuudesta niin ohjelmistossa kuin teatterin operointikulujen minimoinnissakin. Teatteri avataan joka päivä aamulla klo 9 ja pitkien näytösaikojen vuoksi 91-paikkaisessa yksisalisessa teatterissa on jopa 42 näytöstä viikossa. Teatterin ohjelmistossa on elokuvien lisäksi oopperaa, balettia ja muita event cinema -käsitteen alle meneviä esityksiä.

Teatterin näytäntöjä pyörittää elokuvateatterin kahvilan henkilökunta. Kahvilan toimien ohella kahvilahenkilökunta myy elokuvaliput, laskevat asiakkaat teatteriin ja käynnistävät näytökset.

Valokuvat on otettu huhtikuussa 2008.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti