Tietoja minusta

Keski-ikäinen monomaanikko.

tiistai 8. huhtikuuta 2014

Kino

Nykyinen Helsingin Kampissa sijaitsevan ”kulttuuri- ja viihdekompleksi Andorran” Kinoksi nimetty elokuvateatterisali avattiin osana kaksisalista Adams-ketjun Charlie 1–2 -teatteria 24.4.1979.

Nykymuotoisen Finnkinon synnyttyä muun muassa Adamsin teattereista, yritys 1987 luopui Charliesta ja kaksisalisen teatterin omistajiksi tuli Aki ja Mika Kaurismäki. Tuplateatteri nimettiin Andorraksi.

Kaurismäet luopuivat Andorrasta muutamaksi vuodeksi 1993 ja teatteria piti Finnkino, kunnes Finnkino luopui Tennispalatsin avaamisen korvilla jälleen teatterista ja se siirtyi jo toistamiseen nykyisten omistajien operoitavaksi. Säännöllinen teatteritoiminta teatterissa loppui juhannuksena 2003.

Andorra 1–2 -teatterin kakkossalista on tehty juhlatila Dubrovnik ja ykkössali on nimetty Kinoksi, joka toimii tilausteatterina. Salissa järjestetään elokuvien lehdistönäytöksiä ja sitä käyttävät useat helsinkiläiset elokuvafestivaalit.

Corona-baarin yhteydessä oleva Kino näyttää täydellisesti keskieurooppalaiselta baarin ja arthouse-elokuvateatterin yhdistelmältä. Sellainen se ei kuitenkaan tilausteatteriluonteensa vuoksi ole.

Olli Aaltosen Tuhansien unelmien temppeli: Helsingin elokuvateattereita 1982–1983 -sivustolta löytyy kuva Charlie 1 & 2 -teatterin valomainoksesta.

Valokuvat on otettu huhtikuussa 2013.Corona.


Käynti alakerran Kinoon ja Dubrovnikiin.

Entinen Charlie 2 Andorra 2, nykyinen Dubrovnik.

****


2.4.2014.
*****
Päivitys 19.4.2016: Lisätty kuva Kinolehdestä 6/1979.

Kinolehti 6/1979: oikealla ylhäällä Charlie 1 ja oikealla alhaalla Charlie 2 (nyk. Dubrovnik). Klikkaa kuva isommaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti