Tietoja minusta

Keski-ikäinen monomaanikko.

lauantai 7. marraskuuta 2015

Castro Theatre

Castro on yksi San Fransciscon kuuluisimmista elokuvateattereista. Se on harvoja jäljellä olevia klassisia yhdysvaltalaisia elokuvapalatseja, jossa edelleen esitetään elokuvia. Teatteri avattiin 1922. Teatterin arkkitehti oli Timothy L. Pflueger (1894–1946), joka suunnitteli useita elokuvateattereita San Franciscon lahden alueella. Teatterin julkisivu muistuttaa meksikolaista katedraalia.

Castro Theatre sijaitsee nimensä mukaisesti San Franciscon Castron alueella. Tämä San Franciscon kulmakunta on tunnettu aikanaan myös nimillä Finn Town ja Little Scandinavia. Kaupunginosalla on nimittäin vahva suomalaishistoria Suomen suurruhtinaskunnan ajalta. Castron Wikipedia-artikkelista kolmasosa käsittelee sen suomalaishistoriaa. Castro on saanut nimensä José Antonio Castrolta (1808–1860), joka oli Kalifornian (tuolloin Meksikon Alta Kalifornian provinssi) kuvernöörinä 1835–1836.

Nyttemmin Castro tunnetaan ympäri maailmaa HLBT-kaupunginosana, yhtenä niistä paikoista, joista seksuaalisen tasa-arvoa vaativat liikkeet alkoivat organisoitua 60- ja 70-luvuilla.

Valokuvat on otettu heinäkuussa 2015.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti