Tietoja minusta

Keski-ikäinen monomaanikko.

maanantai 21. toukokuuta 2018

Uudistunut Helsingin Maxim

Kolmen vuoden draaman ja jännittämisen jälkeen Helsingin kaksisalinen Kluuvin Maxim avattiin uudistuneena ja uudella konseptilla 9. helmikuuta 2018. Mm. useammasta vesivahingosta kärsineestä elokuvateatterista ehdittiin vuosien aikana suunnitella hotellia, kolmesalista elokuvateatteria ja ties mitä muuta, mistä ei julkisuuteen tietoa päätynyt.

Yhtenä teatterin pelastajista voidaan hyvällä syyllä pitää Pelastetaan Maxim -liikettä ja sen aktiiveja.
Finnkinosta tuli teatterin operoija ja uudistaja. Teatterin konseptiksi tuli arthouse-premiumelokuvateatteri, jonka palvelujen ytimessä on ruoka ja juoma.

Ennen sulkemista Maximin kahdessa salissa oli yhteensä 601 paikkaa. Uudessa Maximissa paikkoja on puolet entisestä. Tämä vähentänee Maximin käyttöä festivaalielokuvateatterina, mutta toisaalta helsinkiläiset festivaalit ovat jo löytäneet korvaavia tiloja mm. Savoysta, Gloriasta, Korjaamo Kinosta ja löytävät tilaa varmasti myös syksyllä aukeavasta Korjaamo Kinon Bio Rexistä.

Kakkossalissa, jota koristavat vuoden 1909 Maximin seinäpaneelit ja koristeet, on paikkoja 88. Yläkerran ykkössalissa paikkoja on 162.

Maxim on Europa Cinemas -verkoston jäsen.

Valokuvat on otettu helmikuussa 2018.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti