Tietoja minusta

Keski-ikäinen monomaanikko.

keskiviikko 23. tammikuuta 2019

Kino Regina




Kino Regina on Kansallisen audiovisuaalisen instituutin uusi arkistoelokuvateatteri Oodi-kirjastorakennuksessa Helsingissä. Teatteri avattiin tammikuussa 2019.

Yksisalinen elokuvateatteri korvasi Orionin arkistoteatterina. Orionin toimintaa elokuvateatterina tulee jatkamaan Elke ry.

Kino Reginassa voidaan esittää elokuvia kaikilta kaupallisessa esitystoiminnassa käytössä olleilta filmiformaateilta (16mm, 35mm ja 70mm) sekä digitaalisesti. Teatterissa on mahdollisuus Dolby Atmos  -äänentoistoon.

Näytöksiä järjestetään kuutena päivänä viikossa, tiistaista sunnuntaihin, keskimäärin kolme näytöstä päivässä (2019).

Elokuvateatterissa on 250 istuinpaikkaa ja 2 pyörätuolipaikkaa.  Lisäksi koko ensimmäinen rivi on suunniteltu myös pyörätuolikäyttöä varten.

KAVIn esitystoiminnan perustana ovat oman elokuva-arkiston kokoelmat lisäksi myös kansainvälinen yhteistyö kollega-arkistojen ja elokuvalevitystoimistojen kanssa.

KAVIlla on käytössä myös Sörnäisten rantatien Kino Tulio, jossa ei järjestetetä säännöllisesti julkisia elokuvaesityksiä.

Valokuvat on otettu Kino Reginan avajaispäivänä 12.1.2019.















1 kommentti:

  1. Upean näköinen elokuvateatteri, katsomotuolitkin näyttävät kovin houkuttelevilta. Olisi mukava joskus päästä käymään tuolla. Meidän tuttava kertoi, että heidän työpaikallaan alkaa myös kohta remontti. Auditorioon olisi ainakin tarkoitus saada uudet tuolit.

    VastaaPoista