Tietoja minusta

Keski-ikäinen monomaanikko.

tiistai 16. huhtikuuta 2013

Bio Kent – entinen elokuvateatteri

Helsingin Munkkiniemessä sijainneen Bio Kentin avausvuotta ei tunnu kukaan tietävän tarkkaan. Avausvuosiveikkaukset kohdistuvat 1930-lukuun. Munkkiniemen puistotie 4 A:n rakennus on kuitenkin otettu käyttöön vasta 1941. Alkuperäispiirustuksissa rakennuksen kellarikerrokseen on merkitty elokuvateatteri ja ensimmäiseen kerrokseen kahvila.

Teatteri oli ensimmäiseltä nimeltään Puisto-Kino. Bio Kent teatterista tuli 1971. Savukemerkkejä oli tuolloin muidenkin teattereiden nimissä. Muun muassa nykyisin Kinopalatsina tunnetun teatterin nimi muutettiin Metropolista Bostoniksi 1960 ja Formiaksi 1977 (savukemerkkien piilomainonnasta).

Bio Kentin toiminta loppui 1983.

Olli Aaltosen kuva Bio Kentistä 1980-luvun alusta löytyy täältä.Oletan tämän olevan teatterin entinen poistumistie. Laita viestiä jos tiedät asiain oikean tolan.
- Kyllä, kuten kommenteissa kerrotaan, poistumistie on.

Kuvat maaliskuulta 2013.

7 kommenttia:

 1. aivan oikein leffateatterin poistumisovet.

  VastaaPoista
 2. Moi!
  En tiedä miten Sinuun voi ottaa yhteyttä. En löytänyt listastasi toista munkkiniemeläistä elokuvateatteria Bio Rita. Se oli tässä: https://goo.gl/maps/CSBPA
  Siinä on nyt ALEPA. Bio Rita oli tosi komea teatteri, viisto katsomo ja hienot penkit.
  Entinen Munkkalainen -46 lähtien. mattimxs-google.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toi mailiosoite on tietenkin väärin:) mattimxs-gmail.com

   Poista
  2. Hei
   Tämä on ihan hyvä tapa ottaa yhteyttä :) Kiitos vinkistä, Ritasta ei ole vielä tullut blogattua, mutta pistetään työn alle. Aikanaan.

   Kiitos.

   Poista
 3. Minä näin Bio Ritassa elokuvan Pollyanna iloinen tyttö vuonna 1960. Asuin silloin Tiilimäellä. Myöhemmin muutin elokuvateatterirakennuksen lähelle Perustie 13 kun teatterin paikalla oli jo Pajusen ruokakauppa eli nykyinen Alepa. Se oli aluksi laatukauppa, muuttui myöhemmin halpakaupaksi... Samoihin aikoihin Perustiellä oli toinenkin ruokakauppa, R. Antin, josta oli kotiinkuljetus.

  Puisto Kinon omistuksen kanssa oli jotain tekemistä Koivulehdon perheellä, jotka omistivat Fordin maahantuonnin....

  Muistot tulvivat...

  VastaaPoista
 4. Mukavaa, että muistot tulvivat. Oli mukava kuulla muisteluja.

  Kiitos.

  VastaaPoista